Aankomst in India
Door: Marjolein
Blijf op de hoogte en volg Marjolein
08 Januari 2007 | India, Haiderabad
Om 09.30 uur werden we naar het vliegveld gebracht. Het was een echt nederands weertje. Koud en regen. Prima weer om er snel vandoor te gaan naar het warme India. Met de warme winterjas aan op weg naar schiphol. We mochten uiteraard weer inchecken bij de business class balie. We hadden in de auto al even gebeld hoe de vlucht ervoor stond. Business class was precies vol en economie stond open met 26!! We kregen dus meteen bij het inchecken al een stoel toegewezen en we zaten zelf nog naast elkaar ook. Met een beetje vertraging op weg naar India. We waren de enige toersten op de vlucht. De Stuwardes kwam helemaal vragen wat we gingen doen. Ze hadden immers vrijwel nooit (blanken) toeristen aan boord. ALLEEN MAAR INDIERS. De vlucht verliep voorspoedig en we kwamen mooi op tijd aan. Na een zeer trage passpoortcontrole en een nog tragere baggage afhandeling kwamen we al snel buiten in de aangename temperatuur van +/-21 graden (en wel rond 02.00uur SNACHTS!!) Een heerlijk welkom die temperatuur.
Na wat geld gewisseld te hebben gingen we op zoek naar een Rickshaw (Riksja) en we hadden er een gevonden. Ook al had hij 1 plastic been, hij wist ons wel naar het hotel te brengen. (hij deed zijn best voor extra tip denk ik, want hij bleef maar lullen over zijn been) Aangekomen bij het hotel zat deze vol. Maar bij de buren hadden ze nog wel plek. Kamer zag er redelijk uit. Er was een douche (koud) een wc en een bed. Voldoende dus. Oja, ook nog een extra gast op de kamer. Een kakkerlak. Daar ging de nachtrust dus van Marjolein. Maar de held (mar zelf) heeft hem gevangen met een afvalemmer!!
We waren ondertussen aardig moe, ookal was het pas 23.30 nederlandse tijd. (ps. het is 4.5uur later hier)
Na een redelijke nachtrust werden we gewekt door de wekker om 11.00uur India tijd. Even koud douchen en de spullen weer pakken om uit te checken. We hadden al snel in de gaten dat er hier in Hyderabad niet veel te doen viel. Het was een vieze en drukke stad. We zijn wel wat gewend maar het was wel weer erg smerig en choatisch. Behoorlijk wat mensen leven hier op straat en wonen in een riksja. Snachts is de stad vergeven van de vrouwtjes met een bezem. (ook de enige tijd dat je dat zonder al te veel gevaar kunt doen) Niet echt interessant en dus gingen we onze vlucht naar Goa regelen. Na heel wat heen en weer gerace in een riksja hadden we uiteindelijk een vlucht geregeld voor morgen (9jan). Nu nog even een ander hotel want die laatste beviel niet voldoende. Na wat hotel bekenen te hebben, is ons dat ook gelukt en gingen we weer lekker eten.
We hadden smiddags (15.00uur) ook al gegeten en hadden werkelijk geen idee wat we hadden besteld. Maar het viel goed. Het leek op een enorme driehoekige loempia gedeeltelijk gevuld met een prutje van aardappel, uien en prei. (met curry kruiden uteraard) Het andere gerecht waren een soort blinies (dikke pannekoekjes) we hadden bij beide grechten allemaal rvs bakjes staan met allemaal dipsausjes. Allemaal hele vraamde smaken, maar wel lekker. Vanavond hadden we fied noodles met groentes en een Tikka masala curry met Naan brood. Erg lekker!! Dus de buikjes zijn weer vol. Het koste overigens echt helemaal niets. Smiddags hadden we SAMEN gegeten voor 1,50euro en savonds voor wel 3euro.
We waren al erg moe maar wilde nog niet naar bed. We moeten immers wennen aan deze tijd. Morgen vertrekken we naar Goa. We vliegen met Deccan Air om 13.00uur India tijd. 1.35min vliegen.
Op naar Goa!
08 Januari 2007 - 16:46
Trudi:
Hé wat leuk om van jullie te horen! Heerlijk naar Goa,daar schijnen nog steeds wat blowende hippies rond te hangen....mooi strand,wuivende palmen! veel plezier xxxxxxxxxxxxx -
08 Januari 2007 - 19:07
Arjan:
Op naar een nieuw avontuur, heel veel plezier. Stuur af en toe een zonnetje naar Nederland s.v.p. hier hoost het weer eens! -
08 Januari 2007 - 21:54
Mayke En Thijs:
Joehoe het is weer gelukt en het klinkt weer helemaal super!!
Leuk om weer zo in jullie dagboek te mogen meelezen.
liefs thijs en mayke -
09 Januari 2007 - 08:13
Mona:
Hou die vrolijke berichten over zon en zo maar voor je, daar maak je geen vrienden mee. Oeps, klinkt niet echt aardig. Fijn te horen dat het allemaal zo soepel is verlopen. Op naar het GOA-avontuur!
Oh ja, stofje d'r al? -
09 Januari 2007 - 11:13
Jan En Ottie:
Heel leuk jullie al zo snel weer even gezien en gehoord te hebben, de nieuwe pc is toppie. Jullie avontuur is begonnen en nu.....op naar Goa heerlijk even bijkomen van alle nieuwe indrukken. Hier windkracht 10 en regen dus...... veel plezier en genieten maar!!!!
Veel liefs -
09 Januari 2007 - 11:55
Susanne (Fortis):
Hé reizigers, leuk om de eerste verhalen al te kunnen lezen. Ben jaloers hoor! Veel plezier in Goa.
Groetjes x -
09 Januari 2007 - 23:36
Hannie En Jan:
Wat leuk dat jullie weer zo'n verre reis maken. Jullie hebben wel lekker goedkoop gegeten, zeg. Ik wou dat het hier zo goedkoop was,gingen we meer uit eten. Jongens, geniet van je vakantie, veel plezier. Groetjes, Hannie en Jan. -
10 Januari 2007 - 07:28
Peter Kim En Fiene:
Nu al een geweldig avontuur. Geniet lekker van elkaar en veel berichtjes sturen hoor! Dan kunnen we een beetje met jullie mee reizen.
xxxxxxxxx -
10 Januari 2007 - 12:33
Mar, Jef En Joah:
Hmmm het water loopt me in de mond van al dat lekkere eten, haha. Veel plezier op deze mooie reis weer! X Mar, Jef en Joah -
11 Januari 2007 - 17:48
Ronald/ingrid:
He die vakantiegangers nou zo te lezen hebben julie het aardig naar het zin veel plezier in goa en tot lezens (ps groetjes van george) ingrid en ronald doeiiiiiiiiiiii -
14 Januari 2007 - 11:54
Janneke:
Hey You-two,
Super dat jullie meteen konden vliegen en jammer dat Hyderabad tegenviel. En way to go Mar met die kakkerlak!!!
Veel plezier. Zal jullie avonturen met spanning volgen ;-)
xXx Janneke