Ko Lanta
Door: Marjolein
Blijf op de hoogte en volg Marjolein
12 April 2008 | Thailand, Ko Lanta
De volgende dag zijn we vanaf het strand van Railay met een longtail naar een verderweg gelegen ferry gebracht waarmee we naar Ko Lanta gingen. (overstappen op het water dus) Daar aangekomen werden we door allemaal mannen van verschillende resorts belaagd om hun resort te kiezen... We hebben gekozen voor Palm Beach Resort op Long Beach. We hebben een -voor ons doen- best luxe bungalootje aan het strand voor helemaal niets! 300 baht! We merkten al snel dat alles hier heel goedkoop is. Heerlijk!
De volgende avond hadden we een scooter gehuurd voor een dag (200 bath! dit is ongeveer 4 euro) en zijn hiermee naar het stadje: Saladan village gereden om even met het thuisfront te msn-en. Dit was geen succes. In nederland lazen ze onze tekst in het Thaise alfabet terwijl wij gewoon ons eigen alfabet op het scherm zagen. De communicatie wilde dus niet helemaal lukken! We hebben wel al leuk geshopt!
Omdat het eiland zo rustig is en er weinig verkeer was, was het helemaal niet eng met de scooter. Het links rijden en blijven in de bochten was eventjes wennen. De volgende dag zijn we dus lekker over het eiland gaan touren. Dit was erg leuk! Het was zo mooi groen met bananenbomen en veel palmbomen met hier en daar wat houten, rieten of bamboe hutjes. Het is ook eigenlijk niet te beschrijven, je moet het gewoon zelf zien! Op een gegeven moment kwamen we een bordje Mai Kaeo Cave tegen en we dachten: leuk een grot! We gaan even kijken! Jeetje dat hadden we geweten. We moesten eerst met de gids een half uur door een stukje jungele wandelen. In dit half uurtje zijn we (en vooral Marjolein) door meer muggen geprikt dan in al de dagen bij elkaar. Vervolgens ging het wandelingetje in een stijle weg omhoog over glibberige rotsen. Toen we boven waren was Marjolein al aardig kapot! Die conditie is toch nog niet helemaal de oude!Toen kregen we een lamp op ons hoofd en gingen we de afdaling in de grot beginnen. Super donker, stijl, klam en glibberig. Het was dus niets voor Marjolein. Het werd op een gegeven moment zo erg dat we kruipend/bijna liggend door kleine donkere doorgangetjes moesten. Als je claustrofobisch bent is het dus geen aanrader! Uiteindelijk begon Marjolein het klimmen en klauteren eigenlijk best leuk te vinden. Vlak voor de uitgang zagen we nog een hele groep vleermuizen. Verder hadden we tijdens het jungle wandelingetje een kleine felgroene slang gezien en nog wat hagedisachtigen. Verder zijn we nog met de brommer naar een uitkijkpunt getuft en hebben we een klein dorpje bekeken. S' avonds toen we weer richting Saladan Village reden kwamen we een soort kermis/markt tegen van de lokale bevolking. Je kon hier alle soorten eten kopen. Van gefrituurde insekten tot een sateetje. Ook hadden ze kleding en allerlei andere rommelkraampjes. Het entertainment bestond uit bijvoorbeeld dartpijlen in Ballonnen gooien, ballengooien en iets met muntjes op een bord gooien. Natuurlijk heeft Marjolein even wat dartpijlen gegooid en daarmee wel 2 ruggekrabbers en een telefoonhangertje gewonnen! S' avonds bij een lekker pizzeria gegeten. Toen we met ons brommertje terug wilden tuffen naar ons resort begon het toch te hozen! Weer zo'n echte tropische regenbui! We hebben nog geschuild, maar tevergeefs. Aangezien Jeroen voorop zat was hij tot zijn onderbroek toe doorweekt en Marjolein niet! Op een gegeven moment reden we door een plas die helemaal van de linkerkant van de weg tot de rechter liep en het water kwam tot aan Jeroens knieen omhoog! Echt vreselijk gelachen hierom! Tussen 1 van onze foto's (gebruik de link van ons vorige verhaal) zie je Jeroen in doorweekte staat. Erg grappig!
De dag erna heb ik waarschijnlijk wat verkeerds gegeten aangzien ik dag daarna (dat was gister) flink ziek ben geworden. Diarree en een beetje koorts. Ik voelde me echt belabberd! Gelukkig duurde de koorts maar 1 dag. Vandaag voel ik me al weer kiplekker! We hebben weer een heerlijk dagje aan het strand gehad en zijn allebei wat verbrand. We schrijven dit verhaal nu bij een tourist office aan het strand. De eigenaresse heeft een klein schattig aapje van drie maanden met een klein luiertje om. Ze geeft hem af en toe een flesje en in de tussentijd bijt hij in mijn enkels!
Morgen is het weer Songkran. Thais nieuwjaar, of ookwel waterfeest genoemd. Vorige keer in Thailand hadden we dit ook meegemaakt en dat was geweldig leuk. Iedereen spat elkaar nat met water, waterpistolen of gewoon hele watertanks! We zijn benieuwd of het op dit eiland ook zo leuk is. We hebben in ieder geval een waterdicht fototoestel mee en we gaan morgen op zoek naar een SuperSoaker (waterpistool).
We houden jullie op de hoogte!
12 April 2008 - 15:26
Jan En Ottie:
Hartstikke leuk om jullie weer even gezien en gesproken te hebben. Jullie zagen er super gezond uit met een lekker rood/bruin kleurtje en gelukkig voelde Marjolein zich weer kiplekker. Erg vervelend om je zo ziek te voelen. Het bevalt jullie nog steeds uitstekend en dat is te zien aan de mooie foto´s. Wat een paradijselijke plek!! Hopelijk vieren ze in Kho Lanta ook zo´n geweldig waterfeest. We horen het allemaal wel!! Enne Jeroen, wel de kookcursus gaan doen hoor!!!!
We kijken uit naar jullie volgende belevenissen. Héél veel plezier!!
Veel liefs van ons allemaal. -
12 April 2008 - 17:26
Rob En Ria :
heb ik jullie net weer gemist ben ook nooit thuis leuk verhaal is het weer en wat was dat eng in die grot kan me voorstellen dat mar daar een beetje claustrofobie van kreeg de fotos zijn erg leuk je kan zien dat jeroen het werk niet kan vergeten voor een ingbank te gaan staan fijn dat jullie het naar jullie zin hebben tot de volgende keer liefs rob en ria -
12 April 2008 - 20:57
Trudi:
Hallo daar, wat een mooie plekken in het land van koning Boemibol! Heel dapper dat Marjolein in die grot is gebleven,ENG!! En wat lees ik van Ot? Kookcursus? Wij komen thuis graag als proefkonijn opdraven.
Oké,tot de volgende keer! -
13 April 2008 - 11:59
Pieter En Ria:
Bedankt voor jullie spannende verslag. Eng hoor in die grot. Daar moet ik ook niet aan denken. Wat zijn dat voor enge kokkels op die markt. Hebben jullie die gegeten? En dan ook nog die gefrituurde vliegbeesten.
Wij hebben in 2003 in Zimbabwe gefrituurde wormen kunnen eten en dan kreeg je na afloop een soort oorkonde. Die "lekkernij"hebben wij maar aan ons voorbij laten gaan. Gelukkig dat Mar weer snel beter was maar kijk uit met die darmen hè zegt die oude tante van je.
Jongens, nog veel plezier en tot horens. Wij vinden het erg leuk om op deze manier met jullie mee te reizen.
Liefs van
Pieter en Ria -
14 April 2008 - 13:41
Mona:
Wauwie, geweldige foto's en dito reisverslag. Een markt vol met eten en dan eindigen bij een pizzeria, hilarisch. Dikke pret, zo'n aap rond je enkels, volledig doorweekt zijn. Teveel om op te reageren. Ik lig in ieder geval in een deuk. Ga zo door!
Heel veel liefs. -
17 April 2008 - 19:55
Jaap:
hoi marjeroen
eindelijk jullie gevonden en het verslag gelezen,ziet er goed uit
ik kreeg het zelf niet voor elkaar om verslag te doen van onze 9 weken spanje portugal ik heb meer uitleg nodig.
maar het was de moeite waard,hoewel wij het wel een beetje te veel vonden van alles,en zeker de groep
wij zij te eigenwijs voor een groepsreis
ik vertel wel als jullie thuis zijn
geniet maar nog even
groetjes jaap