STRAND, STRAND, STRAND en nog wat andere dingetjes - Reisverslag uit Goa, India van Marjolein Mulder - WaarBenJij.nu STRAND, STRAND, STRAND en nog wat andere dingetjes - Reisverslag uit Goa, India van Marjolein Mulder - WaarBenJij.nu

STRAND, STRAND, STRAND en nog wat andere dingetjes

Door: Marjolein

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

21 Januari 2007 | India, Goa

14-01 / 15-01-2007

STRAND, STRAND, STRAND

We hadden vanacht helemaal niet geslapen.Niet alleen omdat het bed veel te klein was en het koud was, maar vooral omdat we andere bovenburen hadden. In deze hutjes waar je net met z'n tweeen inpast, zaten vannacht dus 5 man! Ze gedroegen zich ook de hele nacht asociaal! Vanmorgen hebben we dus aan de eigenaren van de hutjes gevraagd of ze een andere voor ons hadden. Na een kleine verhuizing waren we de bewoners geworden van een een vrijstaand hutje met een veel groter bed!

Smiddags hebben we gezien hoe vissers hier de vis vangen. Er wordt een heel groot net de zee in gegooid. Deze wordt aan het eind van de middag door heel wat mankracht naar het strand getrokken. Hoe dichterbij het net komt hoe beter je de visjes boen het net ziet springen. Niet alleen wij zagen dat, maar ook de roofvogels. Het krioelde ervan! Toen het net eenmaal op het strand lag waren alle mensen aan het dringen rondom het net om de vangst te bewonderen. Ook lukte het af en toe een voge om een visje te vangen.

S'avonds heb ik (Marjolein) eindelijk de tomatensoep geproefd. Ik als tomatensoep liefhebben was erg benieuwd hoe die hier in India smaakt. Heerlijk, met heel veel knoflook! Daarbij had ik wat pasta salade en naanbrood. Heel erg indisch allemaal! Jeroen at Thais en dat was ook erg goed! Af en toe valt hier het licht uit. Dat is wel grappig, want dan worden overal snel kaarsjes tevoorschijn getoverd. je moet dus ook altijd je zaklamp bij je hebben, want het kant wel eens onhandig zijn...
Verder heeft Jeroen zich laten scheren in zo'n kleine ouderwetse "Barber shop". Hij kreeg een hele uitgebreide behandeling. Ik heb in een beauty salonnetje mijn wenkbrauwen laten epileren. Dat doen ze hier met touwtjes. Dat gaat supersnel en heel effectief! Toen ze de eerste keer aan het touwtje trok had ik het gevoel dat mijn hele wenkbrauw weg was! Maar het is echt heel mooi geworden.

16-01-2007

STRANDm STRAND, STRAND
Smiddags heb ik een henna tattoo op mijn hand laten zetten,. Ik had een heel mooi plaatje uitgekozen met hele fijne lijntjes. Dit is helaas op mijn hand iets anders geworden. Hele dikke zwarte lijnen! volgens de mevrouw die hem maakte blijft deze tattoo met special oil wel 6 weken zitten! Nou ik hoop het niet... Vind het vreselijk!

17-01 / 18-01-2007

STRAND, STRAND, STRAND

Het strand is heerljk en we zijn nu aardig uitgerust. Aangezien we ook nog wat meer van India willen zien dan het strand hehben we vandaag een vliegticket geboekt voor onze volgende bestemming: Kerala. Eigenlijk wilde we met de trein gaan, maar dit zou 22 uur duren! Daar hadden we niet zo een zin in. Dan maar iets duurder, maar een stuk comfortabeler! In Kerala willen we eerst het vissersplaatsje Cochin bezoeken. Ook willen we een jungle trekking maken, een spice plantation bezichtigen en een trip in een houseboat op de backwaters maken. Verder hebben we bedacht om de 30ste vanaf Kerala naar Delhi te vliegen. dan hebben we in Delhi nog 3 a 4 dagen om te shoppen en wat cultuur op te doen. Zal wel even wennen zijn daar want het is daar een stuk kouder (17graden).
Waarschijnlijk komen binnenkort dus weer wat interessantere berichten dan STRAND, STRAND, STRAND...

Nog wat culinaire gegevens voor Mona:
Ik (marjolein) heb ontdekt dat ik niet zo van de Indiase curries ben. Dat is niet helemaal mijn smaak. Gelukkig kun je hier alles eten: Chinees, Thais, Italiaans, Israelisch (de sizzlers: hele hete borden met kip, vlees, of vis, groente en patat) en natuurlijk de verse vis niet te vergeten. Smiddags gevangen en savonds op je bord, lekker gebakken in knoflook. En natuurlijk het heerlijke naanbrood (cheese/garlic is onze favoriet).
Jeroen lust alles. Hij besteld vaak iets van de kaart waarvan je niet eens kunt raden wat het is. Wel handig, want ik kan dan mooi alles proeven! Jeroen is nu helemaal into the kebabs. Daar hebben ze ontzetten veel smaken en soorten in.

We hebben allemaal wel eens van kip tandoori gehoord. Maar wat wij niet wisten is dat Tandoori hier niet het gerecht is, maar de bereidingswijze. Een tandoori is een soort grote, ijzeren vat of ton, met aan de bovenkant een grote ronde opening. O de bodem ligt houtskool. Het deeg voor naanbrood bijvoorbeeld wordt aan de binnenwand van de tandoori " geplakt" en zo gaar gebakken. De " plakken" gebeurd met de blote handen. Als kok moe je dus wel vuurvaste handen hebben! Helamaal als je bedenkt dat het lich hier om de haverklap uitvalt! het kok moet dan in het doner het brood uit de tandoori halen. Hier heeft hij dan ook al de nodige brandwonden aan over ghouden. De kebab wordt aan grote spiezen in de tandoori gehangen en door een grote ronde schaal boven het ronde gat aan de bovenkant van de tandoori te hangen kun je brood roosteren en of vis grillen.
We hebben bedacht dat Jeroen de Tandoori in Nederland op de markt gaat brengen en af en toe demootjes gaat geven...

Nog iets heel anders wat me te binnen schiet. Ik heb het gepresteerd om in een land waar alles bijna niets kost, een uitverkoop doos te vinden. Je kon hier lekker in graven en alles kostte maar 50 roepies per stuk! Zo, dat zijn weer een paar leuke wikkelrokjes voor nop!

19-01-2007

20-01-2007

We lagen vannacht op 00.30 uur in bed en de wekker ging om 05.00 uur! Pfff... De taxi stond om 05.30 uur op ons te wachten.
het was een vreselijk rit! Ik had nog steeds buikkrampen (al 2 dagen) en we waren allebei wat misselijk. De rijstijl van de chauffeur maakte dat niet echt beter... De rit naar het vliegveld duurde 1,5 uur. De vlucht 50 minuten.

To be continued...

• 21 Januari 2007 - 10:38

Trudi:

Jullie zullen Kerala ook mooi vinden,geweldig zo'n backwatertrip!Heel veel genieten maar weer,hier waaien we weg!!!!!!
    liefs Trudi

• 21 Januari 2007 - 12:06

Jan En Ottie:

Goed idee jeroen om hier de "tandoori" op de markt te brengen, wij willen graag alle gerechten voor je uitproberen. Leuk weer jullie belevenissen te volgen en wat een luxe om in januari lekker op het strand te liggen. Groot gelijk hoor die extra dagen op het strand. Jullie zitten precies op de helft van de vakantie en hebben nog een heleboel leuks voor de boeg dus genieten maar.
    Liefs Jan en Ottie

• 21 Januari 2007 - 12:13

Ronald/ingrid:

He hallo daar vakantiegangers nou weer een hoop leuke verhalen hoor harstikke tof om dat allemaal te lezen nog veel plezier gewenst en tot lezens groetjes ronald/ingrid.

• 21 Januari 2007 - 14:38

Mayke En Thijs:

he wat naar zeg, dat t in delhi een stuk kouder is! GGGGRRRR... Hier is het helemaal niet koud en t waait en regent ook niet dus geniet er nog maar van!

groet, Mayke en Thijs

• 23 Januari 2007 - 08:40

Mona:

Ik kan niet wachten op de demo van Jeroen. Het is nu 09.30 en ik zit al kwijlend achter mijn bureau. Foto henna-handje? Balen die buikkrampen, sterkte! Have fun!

• 23 Januari 2007 - 09:21

Jan En Ottie:

Jullie gaan toch nog wel de TAJ MAHAL bewonderen???????

• 23 Januari 2007 - 21:46

Trudi:

helaas,Jeroen! de tandoori oven is in Nederland al in gebruik bij indiase eethuisjes,mmmmmmmmmm lekker!

• 30 Januari 2007 - 20:35

Odeke:

Hey hallo,

Het klinkt alsof jullie het heel zwaar hebben! Kan jammergenoeg geen foto's kijken omdat de space op mijn comp niet opent... :-( Weet niet of meer mensen dat idee hebben, maar baal er wel van.... Anyway, heel veel plezier verder en eet niet teveel rare dingen ;-)

Liefs,
    Odeke